På lördagens spelade AIK U19 säsongens sista seriematch. Det blev 1-1 mot Lidingö på Skytteholm och några spelare gjorde sin sista match i AIK-tröjan.

Innan damernas match mot Uppsala, seger med 1-0, spelade även AIK U19 på Skytteholms A-plan som sedan i somras har nytt konstgräs. Matchen mot IFK Lidingö var en väldigt blöt historia, det verkade ha regnat bra i Solna under natten, och matchen slutade 1-1. Målskytt för AIK var Kevin Jakobsson, en av spelarna som gjorde sin sista match som junior.

Backlinjen såg lite annorlunda ut mot tidigare. Spelare som Jesper Adolfsson och Oliver Granath (båda på läktaren och den senare nyligen sjuk) samt Adam Ben Lamin, som samtidigt spelade med U17, saknades. Istället fick vi se spelare som Axel Karlsson och John Ekdal rulla boll längst bak.

Flera spelare gjorde sin sista match som juniorer, vilket betyder att de kanske gjort sin sista match i AIK:s vackra tröja. Det blir trist om jag aldrig får se dem igen, tänker att de flesta kanske börjar med seniorfotboll i division 1 eller 2, men det återstår ju att se.

AIK:s U17-lag slog samtidigt Lidingö med 3-1 på Lidingövallen och vann sin serie. Medan U19 som slutade trea spelat färdigt går U17 in i slutspelet där det är semifinal direkt. Man kommer att få möta Malmö FF eller Elfsborg, tror det är nästa helg.

U19 Allsvenskan Norra vanns komfortabelt av Brommapojkarna (63 poäng) som har ett bra lag i år, bland annat var jag och fotade BP-AIK för några veckor sedan där hemmalaget vann med 4-0. Tvåa kom Täby FK (51 poäng) och trean AIK fick ihop 46 poäng.

Våra värsta antagonister Hammarby och Djurgården kom fyra och femma i samma serie. De fick 42 respektive 36 poäng.

Och med det sagt vill jag tacka U19 för denna säsong, det har varit en glädje att följa er. Många fina spelare och ledare där som uppskattar när man dyker upp (och jag uppskattar när ni skriver fotograf på Instagram, jävla dumheter med att tagga folk, haha). Vi ses igen.

.