På lördagen tog det stopp för formstarka AIK Hockey då Modo kom på besök. En storpublik på Hovet fick se AIK förlora med 3-2.

Det spelades två matcher på lördagen. AIK:s damer mötte mittenlaget Västerås och föll med 1-0 vilket tyvärr så smått grusar förhoppningen om allsvenskt spel 2018. Bara två omgångar återstår. Jag valde att besöka Hovet där AIK tog emot Modo.

Innan matchen fick jag äran att fotografera en marsch, ”Walk of Hope”, som AIK Hockey gick från Skanstull till Hovet ett par timmar före match. Syftet var att samla in pengar till Barncancerfonden och givetvis ställde jag upp som fotograf, det var en ära. Marschen gick bra, man kan fortfarande swisha en peng till 123 252 5871, då ett 80-tal personer dök upp bakom Folksam-huset vid Skanstull. Cred till de två Modo-supportrar som också dök upp.

Det är alltid skoj att få uppdrag av AIK. Några av bilderna jag tog hamnade på deras hemsida, och speciellt tack till Jesper Zerman som lånade ut en kortläsare. Chromebooken vi använde för att föra över bilderna innan matchstart gillade liksom inte min kamera.

Matchen… Det kändes som en rätt jämn match. Inte säsongens bästa match hittills och det är lätt att önska att de svartgula var lite mer effektiva framåt. 6732 åskådare, varav ganska många höll på fel lag, fick se AIK vinna skotten med 43-29 men alltså förlora matchen med 3-2.

Lindus Ludin fick vakta kassen men överglänstes av Erik Hanses. Jens Jakobs och Eric Castonguay målade för AIK och på läktarplats var det allt som oftast ovanligt tam stämning, inte minst sett till antalet. Trist men det kan samtidigt bara bli bättre.

AIK är fortfarande med där uppe, man är trea i hockeyallsvenskan efter Timrå och Oskarshamn. På tisdag möter man Pantern på bortais innan man återvänder till Hovet nästa lördag. Då kommer bönderna i Almtuna på besök.

På plats träffade jag Per Karlsson som älskar (AIK) hockey, men det var hans första match för säsongen. Det tar tid att ha småbarn hemma, men jag hoppas han kommer fler gånger. Han gick tillsammans med förre materialaren ”Bulten” som fortfarande jobbar nere på Karlberg ett par gånger i veckan. 

Nu lär det bli en lugn söndag. AIK har kallat till pressträff inför IFK Göteborg hemma på måndag, får se om jag kommer loss till det. Till sist bilderna från i kväll. Jag har märkt att det blir jävligt skarpa bilder på nära håll men det är svårare att få till bra actionbilder ute på isen, då är det mycket lättare med fotboll (med mer naturligt ljus).

.