Det tog ett drygt dygn innan jag skippade doktorns order till vila och istället tog mig till Skytteholm. Där sprang jag på många bekanta ansikten när Vasalund föll mot Syrianska i en träningsmatch.

Fredagskvällens olycka på Arlanda gjorde att jag ordinerades vila och sjukskrivning till och med söndag. Men man var rätt otydliga med vilken söndag det egentligen gällde så jag begav mig till Skytteholm för träningsmatchen mellan Vasalunds IF och Syrianska FC, två klubbar som halkat ner i division 2 respektive division 1 under förgående säsong.

Det som lockade mest var en del bekanta ansikten i Vasalund, som också är en samarbetsklubb till AIK. Det kanske låter lite homoerotiskt och det är inte min tanke, men jag har mycket känslor för de två ex-gnagarna Kenny Pavey och Yussuf Saleh i Vasalund (båda har spelat med Syrianska vill jag minnas till 98 procents säkerhet). Två väldigt fina karaktärer båda två som jag hyser stor respekt för och som jag ser det som en ära att få lära känna tack vare AIK.

Men det är inte bara de två veteranerna jag lärt känna genom åren, Vasalund har även lånat in ett gäng spelare som jag följs i AIK:s U-lag de senaste åren, som Albin Mörfelt (stod som Adam i laguppställningen och blev kvar på bänken), Adam Ben Lamin, Melker Antonsson och så inhopparen Krtso Beko som jag är rätt säker på gått över till ”Vasa”. Och förstås inlånade Daniel Mushitu.

Jag tänker inte gå in mer på matchen än att Syrianska vann med 2-1. Vasalund hade en boll i ribban efter frispark av Yussuf Saleh från höger, tror det var vid ställningen 1-1, men det blev ändå förlust. Synd, jag tycker man hade en stark period ett tag tidigt i den andra halvleken.

Rikard Norling kollade in Syrianska

På läktaren satt Rikard Norling och spanade på vår kommande motståndare Syrianska som vi möter på Tele2 nästa helg. Tror inte han blev särskilt skrämd, och vad jag har hört ska Södertälje-laget få in ett gäng nya spelare – men som dock inte är klara till nästa helg. Tror Rikard gick efter en stund, jag såg honom inte efter ett tag.

Pratade lite kort med en av deras spelare. Han har fattat att man har AIK i truppen för han konstaterade krasst att ”det inte är som att vi kommer att vinna cupen”, som han beskrev Södertälje-gängets chanser. Däremot lät han övertygad om ett deras sejour i division 1 bara skulle bli ettårig.

För övrigt är det alltid skoj att träffa folk från andra klubbar, det märks att flera känner igen en. En person från Syrianska ringde (!) mig lite innan 21 på kvällen och frågade var och när bilderna skulle komma upp, haha. Deras materialare hörde också av sig via Facebook och undrade när bilderna skulle komma ”eftersom flera i laget undrade”. Om jag hade fått betalt för att fotografera sport hade jag varit rik vid det här laget.

AIK hade haft träning strax innan så på läktaren fanns bland annat Stefanelli med sambo, Goitom, Yasin, damernas materialare Lars Fremin, knattetränaren Dejan Novakovic och så Bojan Djordjic som innan hade haft en träningsmatch med sitt division 4-lag Rinkeby United. Jag minns inte vilka man mötte men man vann.

På bänken i Vasalund återfinns ju numera Nebojsa Novakovic och Nahom Ghidey. Skönt att ändå ha de två profilerna kvar i närheten. För övrigt har jag förstått det som att samarbetet med Vasalund är ungefär det som ”vi” hade med Väsby United för ett gäng år sedan, spelare på en gemensam lista får gå mellan klubbarna vid behov.

Stöd AIK – även i hockeyn

Är ruskigt trött och ska upp och jobba i skolan tidigt på måndagen. Men gör det enda rätta och se till att stötta AIK mot Syrianska nästa helg, det här blir vårt år! Länge sedan laget såg såhär spännande ut. Och glöm för all del inte det för tillfället heta hockeylaget. Man tar emot Timrå på klubbens födelsedag nu på torsdag, läs mer på hockeyns hemsida.

Och som jag brukar skriva när jag fotar andra lag än AIK: använd gärna bilder men uppge fotograf (på Instagram heter jag @joakimhall) och då skriv fotograf. Det här med att taggas i bilder tycker jag fortfarande är lika värdelöst, haha. Det är inte därför jag offrar i princip en hel söndag för en matchs skull. Tack.

.