AIK:s U17-lag gjorde det som U19-killarna misslyckades med i går, nämligen att slå Djurgården. Den väldigt viktiga matchen på Skytteholm slutade 1-0 sedan Julian Larsson avgjort i andra halvlek.

På lördagen föll AIK U19 med 3-1 borta mot Djurgården, Housseinn Nightingale (namnet!) tröstmålade för AIK. Det stod faktiskt 1-1 till dess att backen Adam Ben Lamin drog på sig ett rött kort efter 52 minuter. Bättre gick det på söndagen då AIK U17 fick revansch via 1-0 hemma mot just Djurgården.

Första halvlek tycker jag, med mina fotografögon, var en ganska så jämn historia. AIK kom nog till fler avslut men flera skott gick högt över – eller så var ”gårdarnas” keeper där med en utsträckt arm. Det var 0-0 i paus.

I andra halvlek gjorde AIK några byten och en bit in tog AIK kommandot i matchen. Hemmalaget hade en boll klockrent i ribban innan inhopparen Julian ”Julle” Larsson kunde göra matchens enda mål. Spelarna sprang rakt emot mig, vilket var trevligt, och hade jag inte haft mitt stora teleobjektiv hade jag fått lite bättre bilder.

Innan andra halvlek, och för all del matchen, var över gjorde duktige Samuel Brolin en jävligt fet benparad då Dif jagade en kvittering i slutminuterna. Tack vare Samuel, och ett hårt arbetande AIK, stod sig 1-0 matchen ut.

En spännande och kul match att titta på, då båda lagen tampas om de två översta platserna i U19 Allsvenskan norra, vilket jag tror betyder någon form av A-slutspel. Har glömt att fråga. En match återstår, Lidingö borta nästa helg, och AIK har just nu 52 poäng. Bakom dem återfinns Hammarby och Djurgården (båda 51 pinnar) och Täby FK (50). 

Det är himla skoj att fota dessa trevliga lirare, och även ledare, då jag märker hur mycket de uppskattar det. Eller som en spelare skrev till mig lite tidigare i kväll: ”Tack för att du närvarade, spelar alltid bättre när du är på plats”.

Det var lite kallt, men jag fick låna en AIK-jacka av Julian Larsson (tack!) och riktigt blött. Tänkte inte riktigt till när jag lämnade Aspudden i sneakers och en tunn bomberjacka. Men det är som det är… Vill också tacka på att tacka ”Elie” Mineirji för att han visade mig runt i deras lokaler vid Råsunda IP. Jag har varit i omklädningsrummen när mitt Råsunda FC haft match där, men det var ett gäng år sedan och innan i princip hela källarplanet blev AIK:s.

Till sist bilderna från matchen, klicka på valfri för bildspel. Och som vanligt, låna gärna bilder men hänvisa till mig.

.